Nytt

Det meldes i dag fra Paris. Det meldes om blodbad, om slakt og om en brutalitet uten sidestykke.

Denne beskrivelsen av terroranslagets bestialitet vil fortsette. Kjente mennesker vil fortelle om hvor sjokkerte de er. Parallelt vil vi få historier om heroiske enkeltmennesker som overlevde på mirakuløst vis og som reddet medmennesker på flukt fra granater og kuleregn. De døde vil hedres. Vi vil se sørgende samles i kirker, de vil tenne lys, legge ned blomster og gå i lange sørgemarsjer.

Men det er én narrativ som nok en gang vil tre frem å overskygge alle andre: Islamske organisasjoner som Islamsk Råd Norge (IRN) vil fordømme terroren (Det skjedde allerede mens jeg skrev denne teksten) og slik bygge opp under løgnen om at terroren ingenting har med islam å gjøre. Vi vil få den samme historien nok en gang om at terroristene misbruker sin religion og at terroren er en pervertering av islam. Vi skal nok en gang bli tvunget til å adressere vår sympati til mennesker som deler terroristenes tro.

Ikke bli forundret om både franske og hjemlige ministre de neste dagene vil avlegge besøk i moskéer for derigjennom å forsikre om at moskéenes budskap om islam som fredens religion når ut til folket.

Vanlige folk vil bli bedt om å beholde roen. Samtidig vil migrantstrømmen fra Syria og nabolandene fortsette. En migrantstrøm hvis størrelse gjør IS-krigerne mange, selv om de utgjør bare noen få prosent av migrantene. Media, NGO-er og politikere vil fortsette å messe om menneskerettigheter, internasjonale avtaler og forpliktelser. Samtidig vil hjemmeavlede fremmedkrigere fortsette å reise tur/retur Syria uten at PST evner å stoppe dem. IS og Syria-krigen rykker stadig nærmere. Og mens bombebeltene nå er nådd Europas hovedsteder, går vårt politi ubevæpnet.

Dessverre er det all grunn til å tro at det også denne gang er Business as usual blant The Talking Heads. Jeg er redd man heller ikke denne gangen vil ta noe realt oppgjør med islam og de skrifter hvor terroristene henter sin inspirasjon.

Det er derfor med stor sorg man må konstatere at mer enn 120 mennesker døde forgjeves i Paris i natt.

Les også

-
-
-
-