Jean-Claude Juncker forplikter EU til å betale tre milliarder euro for å finansiere en nedskalering av strømmen av velferdsmigrater i Tyrkia, på veg til Europa.

Le Figaro skriver

Offisielt er ikke avgjørelsen tatt. Men det er bare snakk om dager. EUs statsoverhoder, som torsdag møttes i Valletta, har planlagt et skjellsettende toppmøte med Recep Tayyip Erdogan, rundt 30te november, hvilket allerede er en personlig seier for den tyrkiske presidenten. Tyrkia synes nære å være garantert finansiell hjelp på 3,000,000,000 € for de neste to årene, for å «fikse» på sine områder av asylkandidater til Europa, og nedskalere strømmen av velstående migranter.

Hvem skal betale?

Junckers EU-kommisjon sier seg klar til å legge 500 millioner euro på bordet, mens de andre 28 medlemslandene skal forplikte seg til 2,5 milliarder. Tyskland er presset til å lede: hvis de andre europeiske lederne nekter, sier visekansler Sigmar Gabriel at det står på Berlin «å måtte styre regningen eller frembringe pengene» til Ankara.

Donald Tusk sier at å redde Schengen er en kamp mot klokken. Så nå nekter tydeligvis ikke lederne i EU seg noenting–med Merkel som jernkvinnen i front.

Etter eget sigende er dette en del av operasjon «Redd Schengen».

Angela Merkel forteller at vi er «gått inn i en ny fase». Tusk sier sier det haster. Klokken tikker for Schengen. For EU betyr merkelig nok «å gå inn i en ny fase» og «å anerkjenne en ny tid» det å betale i dyre dommer for denne foreldede ordningen Schengen, som sluttet for lenge siden å tjene sitt opprinnelige formål.

JunckerEU

Juncker mener EU skal betale Tyrkia for å stanse migrantene. 

Le Figaro