Innenriks

Det kom 174 asylsøkere til Norge over Storskog mandag. Det er det meste på én enkelt dag noen gang.

Den forrige rekorden ble satt lørdag, da 146 asylsøkere kom over den norsk-russiske grensen ved Storskog i Finnmark.

Forrige uke kom det til sammen 793 asylsøkere over grensen. Rundt halvparten av dem er fra Afghanistan, dette skriver Stavanger Aftenblad.

Det er ikke vanskelig å forstå sympatien nordmenn har med syriske flyktninger. Alle som har sett bilder fra det krigsherjede landet, skjønner at det ikke er et blivende sted. At de søker lykken i land som åpner grensene, er helt naturlig. At aktivister har et lett spill når man kan bruke slike kort, er innlysende.

Men Afghanistan? Det slår meg at svært få politikere og aktivister snakker om solidaritet med unge menn fra Afghanistan, vi vet alle hvilken kultur de representerer. Men dersom denne mengden fortsetter å strømme til landet, så får vi en middels norsk by med afghanere per år. Og de er en nødvendig konsekvens av rausheten overfor flyktende syrere. Det er flyktningpolitikkens tragiske realitet. Det er alt eller ingenting.