Vinterlig stemning på den norsk-russiske grensen ved Storskog. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Den norsk-russiske foreningen SmåRådina vil søndag arrangere markeringer i Oslo og Bergen. De ber Norge holde grensen på Storskog åpen, samtidig som de uttrykker støtte til Ukrainas kamp.

Foreningen arrangerer søndag markeringen «Nei til militær mobilisering i Russland» og ber norske myndigheter om å ikke stenge grensen mellom Norge og Russland. NTB melder om saken lørdag kveld.

SmåRådina ber verden om å støtte Ukraina mer, og legge større press på Putin og hans nærmeste. De ønsker å få slutt på den russiske krigen mot nabolandet.

Dette standpunktet har skapt gnisninger i det norsk-russiske miljøet i Norge, da det blant russere her i landet finnes både motstandere og tilhengere av Putin og «den militære spesialoperasjonen».

Men foreningen SmåRådina er klar i sitt syn:

– Vi ber også om å beskytte mennesker som nå forlater Russland for å unngå mobilisering og unngå å dra til Ukraina for å drepe. Vi ber Norge å holde grensen på Storskog åpen og la folk reise til Norge eller videre til andre land.

– Med dette vil Norge bidra til å svekke Russlands kampkraft og redde menneskeliv, skriver foreningen.

Norge vil imidlertid uansett være forpliktet til å ta imot asylsøkere og flyktninger over grensen fra vårt naboland Russland, selv om norske myndigheter skulle stenge grensen for ordinær turisttrafikk/grensetrafikk mellom landene.

Markeringene i regi av SmåRådina  vil finne sted ved Jernbanetorget i Oslo klokken 14 og klokken 16 ved Den blå stein i Bergen.

 

Velkommen til møte:

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.