Jonas Gahr Støre sier regjeringen vurderer fortløpende om den skal følge Finlands eksempel og stenge grensen mot Russland. Foreløpig har det ikke vært noen økt trafikk av migranter fra 3. verden. I 2015 var det en jevn strøm av migranter over Storskog og regjeringen ønsker ingen gjentagelse.

Finland har besluttet å stenge alle sine grenseoverganger til Russland unntatt Raja-Jooseppi i Lappland som følge av strømmen av papirløse asylsøkere.

Grenseovergangen ved Raja-Jooseppi ligger 150 kilometer i luftlinje fra Storskog i Finnmark, Norges eneste grenseovergang til Russland.

Foreløpig er det ingen endringer i trafikken over Storskog.

– Norge opplever ingen unormal trafikk over Storskog. Vi er klare til å iverksette tiltak om det blir nødvendig, skriver Justisdepartementet i en epost til NTB onsdag kveld.

Fra Murmansk er det om lag like langt å kjøre til Raja-Jooseppi og Storskog, cirka 24 mil, men veien til Raja-Jooseppi er en øde strekning helt uten servicetilbud eller mulighet for å kjøpe mat.

I november har mer enn 600 personer uten gyldige reisedokumenter til EU ankommet Finland fra Russland. Derfor besluttet den finske regjeringen i forrige uke å stenge fire av de i alt ni grenseovergangene til Russland.

– Dessverre har ikke det bidratt til å stanse dette fenomenet, sa Orpo onsdag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.