Innenriks

Kai Roger Hagen forlater FrP etter 30 år. Han har vært lokallagsleder i Sarpsborg og er inne i sin tredje periode som bystyremedlem. Det gjør inntrykk når slike som han går ut.

At lojale erfarne partimedlemmer når får nok, bør alarmere ledelsen. Det er ikke overraskende masseinnvandringen som er utløsende årsak. Mange reagerte da det ble ble lagt press på partiet for å godta 8.000, og noen mente FrP burde stilt ultimatum. Nå snakkes det om 50-60.000 migranter. Da er begeret fullt for Hagen.

– Jeg var klar motstander av at Frp fortsatt skulle sitte i regjering når det var snakk om å ta imot 8.000 ekstra flyktninger. Når vi i dag tar imot titusener, og heller ikke tiltakspakken som ble lagt frem inneholder nok tiltak for å stoppe flyktningstrømmen til Norge, kan jeg ikke forsvare den politikken, sier han.

Han legger ikke skjul på at han mener denne politikken bidrar til at grunnverdiene i det norske samfunnet oppløses.

– Jeg har alltid sagt til mine politiske kollegaer og til medier at jeg meldte meg inn i Frp på grunn av sterk forsvarspolitikk. Nå blir det ut av Frp på grunn av svak forsvarspolitikk, sier han.

– Det handler også om forsvarspolitikk i videre forstand av ordet – forsvar av de gode norske kristne verdier landet ble bygget på, sier han.

Det er ikke bare antallet, men den mentale nedrustning det er uttrykk for, som gjør at Hagen forlater FrP.

Han står frem med utmeldelsen i Sarpsborg Arbeiderblad.