Dagbladet har laget en oversikt over hvor mange asylsøkere som bor på forskjellige mottak rundt om i landet. Det er mange nabolag som nå ligner mer på Groruddalen enn hva de gjorde før. Dagbladet konstanterer at det kreves mange nye mottaksplasser i tiden som kommer. Noen kritiske innvendinger til utviklingen ser ut til å være fraværende.

Det er nærliggende å tenke: Farvel Norge.

Den rekordstore flyktningstrømmen til Norge har skapt et enormt press på mottaksplassene i landet. I forrige uke kom 1867 asylsøkere til Norge, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI). Det er en liten nedgang fra 2000 uka før, men nesten like mange som i de fire første månedene i år til sammen.

I gjennomsnitt har det kommet 2875 asylsøkere de siste tre månedene og i forrige uke bodde 22 125 personer i ulike typer asylmottak i landet.

Dagbladet har laget en oversikt over mange personer som bor på ulike asylmottak i Norge per september 2015. Tallene for oktober blir ikke publisert før neste måned, og den kontinuerlige asylstrømmen til Norge gjør at tallene på antall beboere i alle mottak har økt generelt. Derfor viser ikke oversikten hvor mange personer som bor i de ulike mottakene per i dag.

Det såkalte asylkartet finnes her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂