Nytt

Syrere får som kjent særbehandling av mange EU-land. Dette har skapt et stort marked for falske syriske pass for alle som ønsker å bli syrere. Og de er det mange av. For å bevise hvor lett dette er har flere europeiske journalister skaffet seg syriske pass, førerkort og andre identitetspapirer. Det koster rundt to tusen dollar for et syrisk pass. Falske pass er billigere enn overfarten til Hellas i liten og farlig gummibåt. Syriske pass kan kjøpes blant annet i Tyrkia hvor de blir utstedt i avdøde personers navn. Selve passene er ekte, de er stjålet fra offisielle kontorer av militante som kriger mot Assad.

Han som forfalsket det syriske passet for den britiske journalisten sa at passene også ble brukt av jihadister for å reise ubemerket sammen med syriske flyktninger og migranter.

Men også andre migranter fra Midtøsten vil ha syriske pass.

– Everyone wants to be Syrian now – because now everyone welcomes Syrians. There are Palestinians, Egyptians, Iraqis, people from all over the Arab world who are pretending to be Syrian so they can have a new life in Europe.

2C622D8900000578-3235320-image-a-8_1442415427377

Daily Mails journalist er blitt en gjenoppstått avdød mann fra Aleppo ved navn Jak Abdullah Fraam.

CPAl6F7UsAAeNia

En nederlansk journalist skaffet syrisk pass til den nederlandske statsministeren. Det var billigere, kun 750 Euro og tok 40 timer å få.

Daily Mail  Dutchnews