Den islamske stat bedriver aktiv pengeinnsamling på Facebook og Instagram for å få tilbake sine jihad-bruder fra leirene i Syria.  Daily Mail avdekket et sofistikert nettverk som er satt opp for å finansiere IS-brudenes rømming fra leirene i Syria.

En journalist fra Daily Mail utga seg for å være en narkolanger-konvertitt fra London. Han kontaktet «Sumaya Holmes» som hadde lagt ut bilder fra al-Hol for å samle inn penger for IS-brudene. Hun er selv en IS-enke som ble smuglet ut av en leir i Syria og kom seg over grensen til Tyrkia. Hun la ut bilder av IS-brudene på sin Facebook-side med bønn om donasjoner:

‘Assalam Alaykum [May peace be upon you all] I am a sister from camp Al-Hol and I need $6,000 [£4,500] so that I can escape from PKK [Kurds]. Please, I ask everyone to help me and donate as much as they can.’

Under bildet skrev hun at dette var hennes venn som trenger hjelp og at hun hadde sendt henne bildet dagen før.

‘This is my friend and she is in need of help. She sent me this photo yesterday…Please, even if you can’t help, pass it to those who can donate to her. Jazakallah Khayr [May God reward you].’

På et annet bilde står det: Jeg er din søster i Al-hol-leiren. Jeg trenger hjelp fra mine brødre og søstre for å bli reddet fra hendene til SDF (syriske forsvarsstyrker). Hun trenger 60 000 kroner for å komme seg ut med barna, skriver hun.

‘I am your Muslim sister in Al-Hol camp. I need help from my brothers and sisters to be freed from the hands of the SDF [Syrian Defence Forces]. Allah only knows our situation, and I am in need of support. I need $7,000 [£5,200] to be able to get out with my children.

Da journalisten tok kontakt, så ba Holmes straks om at de måtte kommunisere via det krypterte Telegram-systemet. Her ba hun om at donasjonen måtte være i Bitcoin. Det nektet journalisten. Da ba hun om overføring til en bank i Jordan via hawala-systemet som ikke registrerer overføringen. Hun sendte deretter en adresse og et mobilnummer til en pengeinnsamler i Storbritannia som hun sa kunne tilby en slik service. Også dette sa journalisten nei til. De ble derfor til slutt enige om at en mann ved navn «Anas» i London personlig skulle hente kontantene.

Journalisten tilbød å betale 4500 pund og fikk spørsmål om pengene skulle brukes til å fristille «1 søster» eller om det skulle gå til IS-brudene i leiren.

 ‘Ok akhi [my brother] this amount of money you want to contribute to free 1 sister or its for the sisters in camps?’

Journalisten svarte: ‘Free one sister’ og fikk svaret: ‘OK i will see to one sister insha Allah [God willing].’

Holmes var ivrig i sin støtte til IS på sin Facebook-side. I et innlegg beskrev hun Abdullakh Anzorov, som sist måned skar hodet av den franske læreren Samuel Paty, som en «helt».

‘There are no words that can describe my feelings towards him and what he did for our Prophet, peace be upon him. Little Mujahid [jihad warrior], you’re an example to many Inshaallah [God willing] #chechanhero.’

Daily Mails journalister la en bok i konvolutten som skulle inneholde penger til å fristille en IS-brud.

Denne konvolutten ble lagt ut under noen gassbeholdere utenfor en bensinstasjon i Storbritannia. Det tok ikke lang tid før det dukket opp en mann («Anas») på moped for å hente konvolutten.

HE’S OFF: The mysterious ‘Anas’ rides away from service station

Daily Mail tok bilder og kontaktet Scotland Yard.

En Instagram-gruppe kalt Caged Pearls drives av britiske kvinnelige statsborgere som er blitt igjen i Al-Hol-leiren. De markedsfører seg med en poster hvor det står: ‘Al-Hol – The cradle of the new Caliphate.’ (Al-Hol – fødestedet for det nye kalifatet). IS-kvinnene som ble igjen helt til slutt er de mest ekstreme.

Disse IS-kvinnene er die-hard jihadister. Noen har greid å komme seg «hjem» til Europa ved å bruke sine (døds)syke barn som grunn. Norske politikere har presset på for å få hjem de «norske» barna.

Europas naive ledere blir lurt av djevelkvinner som har produsert barn for Den islamske stat. De har ikke tenkt til å gi seg.

Daily Mail

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.