Nytt

Kvinnelige jihadister har sin egen måte å bygge nettverk på. De samler inn penger til dømte jihadterrorister og deres familier. De har sine egne grupper på sosiale medier hvor de støtter hverandre og jobber med rekruttering. Drapsmenn, bombebyggere og økonomiske støttespillere blir alle hyllet av disse kvinnene som virker helt besatte av martyrdøden. The Sunday Times har gransket slike grupper og finnet et helt nettverk av kvinnelige ekstremister rundt en gruppe som kaller seg Free Our Sister (FOS).

De er aktive på Twitter, Tumblir og Facebook med slagordet «Jannah is the motive», en referanse til islams paradis. FOS ser ut til å ha blitt startet i Tyskland tidligere iår, men finner mye inspirasjon og støtte i minst åtte andre land.  Gruppen gir seg ut for å tilby hjelp til muslimske innsatte. Terrorister gis rockestjernestatus. De har lagt ut videoer som blant annet viste hvorledes den jordanske piloten Muath Al-Kaseasbeh ble brent levende.

Jannah

 

Hvis dette ikke var en verdensomspennede religion, så ville man ha betraktet det som et dødssekt.

Bin Laden kaken nedenunder som hyller 9/11-terroren kom komplett med fly og sjokoladestrø.

jihadkake

Faksimile fra The Sunday Times 13/12/15

Barn så unge som åtte år poserer i støttemeldinger for dømte og innsatte terrorister. Barna beskrives av deres jihadmødre som «mini-muslimer».  FOS har satt fokus på minst 40 terrorister. På Twitter forrige torsdag la de ut følgende melding: «With your help, we helped the families of the prisoners in UK and Germany. We brought books for sisters in prison in US…Our sisters and brothers need us, like we need them».

Blant de britiske kvinnelige jihadistene som støttes er Roshonara Choudary, studenten som forsøkte å myrde Labour MP Stephen Timms fordi han støttet Irak-krigen i 2003. FOS kaller henne «islams løvinne». Choudary er en tilhenger av Anwar al-Awlaki, en åndelig leder for al-Qaida. Hun fikk livstid for å knivstukket Stephen Timms.

Runa Khan er en annen mottaker av FOS’ støtte. Hun ble dømt for å ha promotert terrorisme på Facebook. Hun hadde lagt ut et bilde av en selvmordsbombevest og et håp om at en av hennes sønner en dag ville bli en jihadist. Hun la til detaljerte beskrivelser for hvordan man skulle ta seg inn i Syria. En utveksling mellom Khan og hennes jihadvenninner beskriver dyre gaver til hennes barn og en erklæring fra Khan selv: «Don’t worry about me. I am closer to Allah now than I have ever been before».

Et annet brev som ble publisert på Tumblir er skrevet av den nitten år gamle datteren til Abu Hamza (han med kroken). Hun beskriver sin far som sin helt, sin rollemodell og truer samtidig de som dømte ham: «Justice is served», skrev hun om dem. «My father taught us to love others for the sake of Allah and hate for the sake of Allah. I saw how much he sacrificed for others’ sake and how he worked so hard for the ummah.»

Den yngste som støttes av FOS er en seksten år gammel jente fra Manchester. Hun erklærte seg skyldig i august for å inneha oppskrifter og beskrivelser for bombeproduksjon.

Mange av jihadterroristene  som nettverket støtter befinner seg i amerikanske fengsler. I den senere tid har fokuset dreid seg mot kvinner som er blitt arresterte i sine forsøk på å reise til Den islamske stat. «They are arresting our sisters, so they are playing with fire. May Allah destroy them», skrev de på Twitter.

Gruppen ville ikke kommentere da de ble forespurt av The Sunday Times.

(Fra papirutgaven 13-12-15)  The Sunday Times (betalingsmur)