Greske myndigheter har plukket opp nærmere 1200 migranter i Egeerhavet utenfor Kos, Lesvos, Chios og Farmakonissi i løpet av de siste to dagene. På Kos er migrantene blitt installert i et nedlagt hotell. Med tanke på den grusomme skjebnen som syriske kvinner lider i møtet med IS, så ville man trodd at syriske menn ville forsøke å redde sine kvinner og barn. At det var hele familier på flukt. Men av bildene ser det ikke slik ut.

2914EBB300000578-3097559-Migrants_Hundreds_of_men_women_and_children_make_their_way_to_te-a-1_1432660184302

Ser du flere enn tre kvinner og ett barn her? Kanskje de befinner seg lenger bak i rekken.

Hvor mange afghanere blir til syrere på veien til Sverige? Migrantene reiser med småbåter fra Tyrkia.

2916EB6B00000578-3097559-image-a-35_1432662496673

Det er ikke lange turen over.

Det er anslått at Tyrkia huser rundt to millioner flyktninger og migranter. Mange av disse vil nok gjerne søke lykken i Europa hvis de får anledning til det. Bulgaria, Hellas og Tyrkia ble på mandag enige om å sette opp felles grensevakt og tollsentraler i et forsøk på å stanse migrantene.

‘This agreement guarantees closer cooperation of the three countries that face one and the same challenges… migration, organised crime and terrorism,’ Bulgaria’s interior minister Rumyana Bachvarova said.

The centre will be set up at the Kapitan Andreevo border checkpoint between Bulgaria and Turkey, which also borders Greece, she added.

Hellas har bedt om økt assistanse fra EU.

Daily Mail