Evros-elven ved den gresk-tyrkiske grensen. Foto: ROFI44WIK / Wikimedia Commons.

På forespørsel fra Hellas skal Bulgaria ha åpnet en demning langs elven Evros for å øke vannføringen med sikte på å gjøre det vanskeligere for migranter å vade over den fra tyrkisk side.

Det melder nyhetsportalen Greek Reporter. Kilden skal være Star TV, men opplysningen er ikke bekreftet av andre nyhetsmedier.

At the request of Greece, Bulgaria opened an Evros River dam located on its territory on Monday in order to cause intentional flooding and make it more difficult for migrants amassed at the Greek-Turkish border to cross the river.

The opening of the Ivaylovgrad Dam accordingly resulted in rising levels of the Evros River, Star TV reported.

Evros, som i Bulgaria kalles Maritsa (i Tyrkia Meriç), er en naturlig grense mellom Hellas og Tyrkia, men er på visse steder normalt ikke spesielt vanskelig å krysse til fots.

Reuters-fotografer har ved flere anledninger dokumentert at slike kryssinger har pågått siden Tyrkia gav migrantene i landet fritt leide til Europa.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.