Nytt

Stiftelsen bidra.no samarbeider med avisen Vårt Land. Sammen har de startet nettsiden tilfluktshjem.no. Dette er en nettside hvor folk kan stille opp med innkvartering i sine private hus eller hytter. Assisterende direktør i UDI, Birgitte Lange, er glad for den nye nettsiden.

Flyktninger

Det er mange vennlige sjeler rundt om i landet. Politikerne bør sette et godt eksempel ettersom de har bedt om 8000. Hvis Bob Geldof kan, så kan vel de også?

2BDEC7FC00000578-3217584-image-a-67_1441108075839

Disse gutta skal også bosettes. Det spørs om du får håndplukke «dine» flyktninger. Lykke til!

I dag lanserer stiftelsen bidra.no, i samarbeid med avisen Vårt land, nettiden tilfluktshjem.no. Her kan man skrive inn navn, adresse og hvor mange senger man har ledige for å huse flyktninger i sitt private hjem.

—-

Assisterende direktør i UDI, Birgitte Lange, tror nettsiden kan være til stor hjelp. Ikke nødvendigvis for nyankomne asylsøkere, men for dem som allerede har fått avklart flykningestatus og venter på bolig på asylmottakene.

La oss heller ikke glemme Stordalen som har tilbudt 5000 overnattinger gratis. Det er hele 50 døgn for 100 personer, en dråpe i asylhavet. Det er sikkert godt ment. La oss håpe at Stordalens andre hotellgjester synes det er like flott. I Storbritannia har man hatt dårlige erfaringer med å blande hotellgjester med asylsøkere:

24C74EA400000578-0-image-a-8_1421489175802

Asylsøkerne er ikke blitt noe mer populære hotellgjester med tiden:

Private security firm Serco put the them in hotels because the UK’s six immigration centres, which accommodate 1,200 people, are full.

But their presence has angered paying British guests who have taken to posting reviews on Trip Advisor warning other holidaymakers that the hotels have been turned into impromptu homes for asylum-seekers.

In response to the negative reviews David Martin, the hotel’s general manager, said: ‘We did have some guests staying with us from Serco on an emergency short-term basis.

‘These guests are no longer staying with us and we will not be accepting any of these bookings in the future.’

Flaskehalsen er fremdeles permanent bosetting i kommunene. Stordalens hoteller og UDIs planlagte teltleire (dette blir snart kaldt…) får aldri blitt noe mer enn midlertidige løsninger.

NRK  Nettavisen  Daily Mail