Nytt

Iallefall for de yngste jentene som ikke har nådd puberteten. Utdanningsminister Moheb Al-Refaei sa i helgen at jenter ikke lenger får lov til å bære hijab på skolen. Han sa videre at islam ikke pålegger jenter å bære hijab før de når puberten og at det derfor ikke var noe behov for dem å bruke dette i barneskolen. Han spesifiserte ikke fra hvilken alder hijab ville være tillatt.

Senere, på søndag kveld, forklarte en talsperson for Utdanningsdepartementet at det ikke finnes noe forbud mot hijab og at ministeren simpelthen hadde uttrykt sin personlige mening på TV tidligere på kvelden. Talspersonen la til at det var frivillig for jentene om de ville bruke hijab eller ikke på skolen.

muslim-schoolgirls

Religiøs tilsløring er grunnlag for dyp splittelse i befolkningen. Mange religiøse ledere mener at det er obligatorisk i henhold til islam, mens akademikere mener at tradisjonen er kulturelt betinget, ikke religiøs.

 

I 1994 kom den egyptiske regjeringen med et lovforslag om at jenter under 12 år ikke fikk dekke til håret som en del av skoleuniformen. Denne loven skapte sterk debatt med anklager om at det var uislamsk. Høyesterett fikk fjernet loven i 1996.

I mars iår, var igjen hijab oppe som nasjonalt tema i Egypt etter at en lærer slo en jente og skamklipte henne fordi hun ikke hadde på seg hijab i klassen.

timthumb

 

Den skamklipte og hijabløse egyptiske jenta. 

Om barnehageassistentene i Egypt bærer burka og niqab er usikkert.

The Independent