Nytt

Høyresiden stormer frem i Østerrike og ligger an til å vinne det neste valget.  Akkurat som andre europeiske land, sliter Østerrike med å håndtere den store mengden av asylsøkere fra Syria, Irak, Afrika og Balkan. Kapasiteten ved det største mottaket i Traiskirchen, sør for Wien er nå sprengt. Mottaket skulle huse 1800 men nå er antallet hele 4000. Mange må sove utendørs.

Christopher Pinter fra FNs flyktningeråd omtalte mottaket som «intolerable, dangerous and inhumane» ved en visitt for litt siden. Amnesty International sa de ville inspisere leieren.

Østerrike

Teltleire i Europa er et faktum

Motstanden øker blant folket og Frihetspartiet ligger an til 29% av stemmene i siste måling. Sosialdemokratene ligger på 23%. Myndighetene planlegger å tvinge byer til å ta imot flere asylsøkere.

Østerrike ligger på folkevandringsruten på vei nordover fra Italia og mengden av asylsøknader gjenspeiler økningen – den er opp 213% fra samme periode ifjor.

I en separat gallup svarte velgerne at den største bekymringen var «sikkerhet». Hele 34% svarte dette. Den neste på listen var «innvandrer-problemer» (31%) og dernest «asyl» med 28%.

 

The Times – papirutgaven 6. august 2015.