Nytt

Nok en båt full av migranter på vei over Middelhavet har kantret. Foreløpig er 25 personer bekreftet omkommet og 400 reddet, men hundrevis er foreløpig ikke funnet. Igjen skyldes tragedien at migrantene trodde de var reddet da de oppdaget redningsbåten og de stormet alle sammen over til den ene siden hvilket gjorde at båten kantret. Fem skip leter nå etter overlevende i området.

Det samme inntraff i april da så mange som 700 migranter druknet. Også da kantret båten da alle løp over til den ene siden. 2000 sies å ha dødd i overfarten over Middelhavet så langt i år, mange av disse altså, tragisk nok, som følge av at redningsbåten har dukket opp. I panikken som oppstår er det naturligvis ingen som tenker på vektfordeling og balanse. Mange migranter kommer fra områder hvor sjøfart og hav er fraværende og mange kan derfor heller ikke svømme.

migrants-ship-596265

Mange kommer fra landene sør for Sahara

_83881456_mediterranean_migrants_624

Kan noen komme med en grunn til at disse tallene ikke vil doble seg til neste år gitt at EU fortsetter i samme spor?

 

BBC