Feature

israel.Aviya-Morris

Israel har sin andel aktivister på ytterste høyre fløy som er villig til provokasjoner og håndgripeligheter. En av dem heter Aviya Morris, og er medlem av noe som kaller seg “Returning to the Mount, som hyller rabbi Meir Kahane som ble drept i 1990.

Gruppen går inn for å gjenoppbygge det jødiske templet på Tempelhøyden. Bare Klagemuren er tilbake av det andre. Problemet er bare at det ligger to moskeer på Tempelhøyden. Muslimene ønsker ikke å se jøder på tempelhøyden overhodet, men det må de finne seg i.

Morris said that she and a group of Jewish women went onto the Temple Mount on Thursday and, throughout their visit, were harangued by Muslim women. The women, she said, “shouted and surrounded us — they called ‘Slaughter the Jews,’ and ‘God is great’ [in Arabic].”

A video showing Morris telling the Muslim women that “Muhammad is a pig” went viral among Palestinians on social media, and the furious responses led to some minor clashes with Israeli police officers following Friday prayers on the Temple Mount. Additional clashes took place Sunday, after more than 1,200 Jews visited the Temple Mount.

Gruppens aksjoner kan også rette seg mot kristne.

In 2012, Morris spat at Arab MK Ahmad Tibi during a debate at Bar-Ilan University, and in 2013 was arrested on suspicion of involvement in vandalizing Jerusalem’s Monastery of the Cross. Vandals spray-painted “price tag,” “Happy Hanukkah, victory for the Maccabees” and “Jesus — son of a whore” on a wall of the monastery. She was later released without being charged.

 

http://www.timesofisrael.com/far-right-israeli-wont-apologize-for-calling-muhammad-a-pig/