Den nye sikkerhetsministeren i Israel, Itamar Ben Gvir, besøkte Tempelhøyden tirsdag og reaksjonen var forutsigbar: Dette var en provokasjon. Men Gvir sier det er diskriminering at muslimer kan komme og gå som de vil for å be, mens jøder må følges av politi, gå en bestemt rute og passes på så de ikke ber.

Pressen ville vite om Gvir nå kom til å forandre ved Tempelhøyden status og praksis, men Gvir nektet å svare. Han nøyde seg med å si at forskjellsbehandling ikke er greit.

“That’s not the story. The story on Temple Mount is the racism. That Jews can’t go up. That Jews are treated as though they’re impure. That Jews are not allowed to drink from the water tap,” he said, also dodging a question on whether he would allow a Passover sacrifice at the site.

Gvir har vært klar på at status quo er uholdbar.

Ben Gvir has long been an advocate for formally altering the Temple Mount status quo, in which Muslims are allowed to pray and enter with few restrictions, while Jews can visit only during limited time slots via a single gate and walk on a predetermined route, closely accompanied by police. Ben Gvir’s ministry oversees the police force.

https://www.timesofisrael.com/after-visit-ben-gvir-refuses-to-say-if-hell-seek-to-change-temple-mount-status-quo/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.