Nytt

Grekerne har tre dager på seg til å vedta kravene eurogruppen ble enige om. Det virker nesten som diktat.

Senest onsdag må nasjonalforsamlingen vedta lovene som skal øke moms, regulere pensjoner, modernisere offentlige etater og privatisere. Moderne velfungerende stater bruker år på en slik prosess. Grekerne får tre dager.

Onsdag kveld skal eurogruppens finansministre ha en telefonkonferanse med grekerne for å bekreftene at lovene er vedtatt. Dernest skal eurogruppen avgjøre om de skal innlede forhandlingene om en ny lånepakke. Det er altså en tretrinnsrakett, og utfallet er ikke garantert. I mellomtiden får Hellas bare kortsiktig hjelp.

Ebenfalls am Mittwoch könne die Eurogruppe eine Telefonkonferenz abhalten und über eine Brückenfinanzierung für das nahezu bankrotte Land beraten. Nach Zustimmung auch anderer Parlamente in der Eurozone würden die Euro-Finanzminister die Rettungsverhandlungen formell aufnehmen.

Mye kan gå galt.

Leder av eurogruppen, Dijsselbloem, tvitret:

 completion of deal still weeks ahead as work will have to be done

Tsipras ønsket at Pengefondet ikke lenger skulle ha noen bestemmende rolle, men også dette måtte han gi seg på.

Hvordan vil grekerne reagere når avtalens omfang og hardhet går opp for dem?

 

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11734310/Greece-news-live-Greece-strikes-deal-with-creditors-after-all-night-talks-finally-end-in-agreement.html

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/griechenland-offenbar-einigung-bei-krisengipfel-in-bruessel-a-1043334.html