Nytt

Det har vakt en smule oppsikt at Informations  redaktør Niels Ivar Larsen via Facebook bekjentgjør at han trer ut av Lars Vilks-komiteen.

Hermed bekendtgøres: Jeg er ikke længere medlem af Lars Vilks-komiteen. Til gengæld vil Lars Vilks i morgen blive inviteret til at blive medlem af Fri Debat. Lars Vilks fortjener hele to foreninger, der kæmper for hans ytringsfrihed.

Noe av begrunnelsen kan man finne i en annen postering samme kveld:

Muhammed-tegninger i dag? Kan de kalde på en befriende latter, kan de rykke os alle et nyt sted hen? 10 år efter er svaret nej. De er kapret af en konfrontationslogik, der fordummer totalt. Religionssatiren må søge nye veje. Hvis den vil være intelligent og morsom. Og hvis den ikke vil være det, så kan det være det samme.

Hvis karikaturer representerer en konfrontasjonslogikk, hva er da poenget med å invitere Lars Vilks til en annen forening? Argumentasjonen svikter. Er det Helle Merete Brix og de andre i komiteen som Larsen ikke kan tåle? Eller er det ubehaget ved å befinne seg i en sone hvor folk er blitt skutt for sine tegninger? Av oppføringen om «konfrontationslogik» får man inntrykk av det siste.

Det finnes et annet ord for dette: Feighet.

Men Larsen vil gerne ha æren i behold. Derfor inviterer han Vilks over i Fri Debat. Tror han virkelig at Vilks vil ta imot invitasjonen?

Snaut fire måneder etter Krudttønden er det faneflukt fra mannen som var målet for Omar el-Hussain.

Så sent som 30. mai var Larsen med på siste møte i Lars Vilks-komiteen, med påølgende middag i Tårnet restaurant.

«Utmeldelsen» har en personlig vri, større er miljøet ikke. Det er noen få mennesker som gjør en stor innsats for Vilks og ytringsfriheten, fremst Helle Merete Brix. Brix anstrenger seg for å være en brobygger. Hun står likevel sterkt på prinsippene.

Det er disse nå Larsen flykter fra. Han kaller dem «konfrontationslogik». Det er hans ord for jihadistenes knekting av ytringsfriheten. Det er konfrontasjon med livet som innsats.

Informations redaktør har forlatt valpladsen.