Emmanuel Macron virker som en glatt fyr. Nå kommer han til København og skal sammen med dronnning Margrethe besøke Krudttønden.

Flere av de som var til stede da Omar el-Hussein angrep møtet om kunst og ytringsfrihet 14 februar 2015, er blitt invitert. Men ikke hovedpersonen, ikke ham som møtet i 2015 handlet om. Lars Vilks.

Det fremgår av en artikkel Helle Merete Brix skriver i Weekendavisen: Persona non grata, og av opptegnelser på Vilks egen nettside, vilks.net.

Det er så frekt at det nesten tar pusten fra en.

Macron kommer på besøk for å vise at Frankrike står sammen med Danmark i kampen mot terror. Men han står ikke sammen med kunstneren som var hovedmålet den kvelden på Krudttønden. Han tar tvert imot avstand fra ham. Kanskje han mener at det hele var Lars Vilks skyld?

Heller ikke Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen var modig nok til å nevne Lars Vilks da han holdt tale. Han nevnte Dan Uzan, som ble drept utenfor synagogen. Eller det riktige ordet er «anstendighet». Macron mangler vanlig anstendighet.

Det gjelder mange av dagens politikere. De vil gjerne smykke seg med ofrene, men gjør forskjell på dem. Da er ikke deres besøk noe verdt.

Vilks skriver:

På tal om Danmark skall Frankrikes president Emmanuel Macron göra ett besök ett besök i Danmark (dr.dk). Tillsammans med drottningen skall han besöka kulturhuset Krudttønden. De som överlevde attacken 2015 är inbjudna. Dock med ett undantag. Jo, jag förstår det. (Weekendavisen) Det går inte att ha en Muhammedtecknare hängande i faggorna vid en sådan tillställning.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂