Et solid flertall av danskene støtter kravet om fysisk grensekontroll. Det ble innført en mild grensekontroll av forrige borgerlige regjering, som den røde avskaffet da den tiltrådte.

Daværende sosialdemokratiske justisminister Morten Bødskov gikk sogar inn for at Romania og Bulgaria skulle få bli medlem av Schengen.

 

Ifølge en meningsmåling, som Epinion fortog for DR Nyheder i februar i år, mener hele 61 procent af danskerne, at der skal indføres en fast og stationær kontrol ved de danske grænser. Kun 21 procent af de 1.002 adspurgte var direkte imod.

 

Og på det område står danskerne ikke alene. Utilfredsheden med de åbne grænser i EU og Schengen ulmer overalt i Europa. Det er ikke de mindst de store strømme af asylansøgere og den grænseoverskridende kriminalitet samt terrortruslerne, som har skabt et stigende krav om genindførelse af national grænsekontrol.

En gresk utmelding av eurosonen kan utløse et skred. Hellas vil tre ut av samarbeidet og håndheve sin egen suverenitet. Det kan smitte over på grenseområdet. Frankrike driver allerede en ganske hårdhendt utsiling av folk de tror er båtmigranter og sender dem tilbake til Italia.

Især har Frankrig grebet til konsekvente metoder og lader nu gendarmer gennemsøge alle tog straks efter, at de har passseret den italienske grænse ind i Frankrig. Alle, der viser sig at være bådflygtninge, bliver hevet ud af togene og sendt retur til Italien.

 

Det medførte, at det italienske politi med magt fjernede hundredvis af bådflygtninge, der havde taget ophold ved den italienske by Ventimiglia ved grænsen til Frankrig. De havde adskillige gange prøvet at tage toget over grænsen, men var hver gang blevet sendt retur af de franske grænsegendarmer.

Italia liker svært dårlig å bli sittende med regningen. De føler det urettferdig. En ting er hva landene sier utad og på EU-møter, noe annet er hva de gjør i praksis. Hvis migrantene blir kasteballer ingen vil ha, vil situasjonen raskt tilspisses.

For fire år siden, da den forrige Løkke-regjeringen innførte en mild grensekontroll, reagerte EU og Tyskland voldsomt. Danmark ble truet med sanksjoner. I dag vil neppe EU mønstre samme enighet. Til det er uenigheten innad for stor. Også nasjonalt.

Det ble spådd at ferietilstrømmingen fra Tyskland ville avta. Det motsatte skjedde. Antall overnattinger gikk fra 10 millioner til 13 millioner. Tyskerne liker at noen har kontroll.

 

http://denkorteavis.dk/2015/danskerne-er-ikke-alene-overalt-i-eu-ulmer-oproreret-over-abne-graeser/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂