Nesten 9 av 10 illegale innvandrere kommer inn i EU via Tyrkia. EU-kommisjonen betegner situasjonen ved den greske grensen mot Tyrkia som alarmerende, og Frontex – EUs organisasjon for grensekontroll – har nå for første gang besluttet å sende en bevæpnet styrke for å forsvare unionens ytre grenser.

Danmark skal bidra med spesialutdannede politifolk i Frontex-styrken:

Som en del af en akut indsatsstyrke i EU skal danskerne hjælpe med at bremse den stigende strøm af illegale indvandrere, der forsøger at krydse den græsk-tyrkiske grænse.

»Vi har tilbudt at sende fem til seks politifolk, som kan rejse inden for to til fire døgn og blive i Grækenland så længe som nødvendigt,« siger kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet Niels-Otto Fisker.

De danske politifolk er alle specialuddannede og har taget et særligt EU-kursus hos EU’s grænseagentur, Frontex.

Det danske bidrag kommer, efter at Frontex, for første gang nogen sinde – efter anmodning fra regeringen i Athen – har besluttet at udsende en bevæbnet styrke, der skal hjælpe med at forsvare unionens ydre grænser.

Frontex ble opprettet av EU i 2005 i et forsøk på å kontrollere folkevandringen – ikke minst den illegale – til Europa. Organisasjonen er blitt kraftig utvidet de siste årene, og har over 240 ansatte og et budsjett på 82 millioner euro (688 millioner kroner).

Jyllands-Posten: Danske betjente skal bremse EU-indvandring

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂