Man skulle næsten tro, at Danmark var i færd med at genopføre Berlinmuren ved den dansk-tyske grænse. Man ser for sig, hvordan vagttårnene skyder op som paddehatte, og hvordan kilometervis af pigtråd bliver rullet ud, mens rækker af svært bevæbnede soldater holder vagt. Eller måske snarere Danmark som en slags dårlig kopi af Lukasjenkos Hviderusland med vold, tvang og undertrykkelse Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man gennemgår reaktionerne på den yderst hensigtsmæssige bevogtning i form af toldkontrollører, som takket være Dansk Folkeparti nu bliver gennemført ved de danske grænser.

Særligt Tyskland er efter os. Den tyske justitsminister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger “anser det for en problematisk udvikling”, og hun tilføjer, at hvis Danmark genindfører grænsekontrollen, “vil det få konsekvenser”. Også i EU-Parlamentet advarer formanden for socialdemokratiske S&D-Gruppe, tyskeren Martin Schultz, det lille land mod nord. Danmark har værsgo at vente, indtil EU-Kommissionen har accepteret de nye tiltag. Gad vide, hvad de danske socialdemokrater i EU-Parlamentet siger til det? Så vidt jeg husker, lovede de en genindførelse af grænsekontrollen forud for valget til EU-Parlamentet. Siden blev det glemt.

Det er på tide at få proportionerne på plads. Udlandet har helt misforstået situationen. Der bliver ikke tale om en genindførelse af den traditionelle grænsekontrol, men derimod etableringen af en toldkontrol, som er helt i overensstemmelse med Schengen-aftalen. Både Frankrig og Sverige har gjort det samme, og Sverige har da også for længst accepteret, hvad Danmark har gjort. Det har aldrig været meningen med Schengen-samarbejdet, at kriminelle elementer skulle have frit spil til at bevæge sig på tværs af grænserne og skabe usikkerhed.

Og at kontrollen ved grænserne mere end betaler sig, er der ingen tvivl om. Tallene taler helt for sig selv, og man behøver bare at lytte til Dansk Told- og Skatteforbund. Hvis man øger de nuværende 115 årsværk i toldvæsenet, vil gevinsten være mangefold som følge af mindre narko og færre illegale våben. I Sverige tager man anderledes alvorligt på tingene. Her har regeringen en erklæret målsætning om, at landet skal være narko- og våbenfrit, og alene i Arlanda-lufthavnen er der ansat flere toldere end samlet i Danmark.

Hertil kommer den store fordel, at der fremover ved grænserne vil være erfarne øjne, der overvåger trafikken. Det vil for langt de fleste, herunder de mange grænsependlere, være helt uden betydning, idet tolderne uden videre vil lade dem passere grænsen. Med andre ord vil det overhovedet ikke påvirke den helt lovlig trafik mellem Danmark og Tyskland. Til gengæld vil tolderne kunne undersøge mistænkeligt udseende personer og biler for eksempelvis narko og våben – ligesom de vil kunne udspørge rejsende om deres planer med opholdet i Danmark. Endelig vil de kunne medvirke i den fortsatte kamp mod det omfattende sociale bedrageri, der er en enorm belastning for de offentlige kasser i en tid med krise.

Modstanden beror på den mistanke, at Danmark har genindført den traditionelle grænsekontrol af alle, der passerer grænsen. Det er ikke tilfældet, og jeg tror ikke en gang, at EU-Kommissionen vil beskæftige sig med dette, da det på forhånd er givet, at det er lovligt. Frankrig kontrollerer nøje trafikken fra Italien for Spanien for at undgå uønsket indvandring af illegale indvandrere, og Sverige kontrollerer for at bekæmpe narko og våben. Ingen har klandret de to lande for dette. Ingen vil kunne klandre Danmark.

Første gang som blogginnlegg i Jyllands-Posten 27. mai 2011. Document takker Messserschmidt for tillatelse til republisering.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂