Nytt

Om det var slik at Michael Jackson ble hvit av en hudsykdom eller blekemidler vites ikke, men i flere land hvor man tradisjonelt har mer pigmentering i huden er det kjent at kvinnene bleker huden for å bli mer attraktive. Den omvendte situasjonen er mer uvanlig. Ja, med unntak av solstudio og sydenturer som får de aller ivrigste til å se ut som Donatella Versace.

BG_Donatella-Versace-Vogue-Festival-homepage

Neppe solfaktor 50 som smøres på her…

Men hvorfor skulle noen ønske å skifte etnisitet? Kan det være at enkelte identifiserer seg til de grader med grupper som de mener blir diskriminert at de selv føler trang til å bli en av dem? Som et ekstremt Stockholmsyndrom? Når det ikke er nok å trekke på seg konvertittburka, men man må forandre utseende isteden?

For Rachel Doleza var det ikke nok å kjempe for de svartes rettigheter. Hun måtte bli en av dem.

298E480A00000578-3121061-According_to_her_mother_Ruthanne_began_to_disguise_herself_in_20-m-1_1434107300927 298E484E00000578-3121061-The_way_she_was_Other_than_some_faint_traces_of_Native_American_-m-3_1434107317380

Dette er den samme damen hvis du tar av henne Sideshow Bob-håret og sminken. 

I flere år har Rachel Dolezal utgitt seg for å være av afrikansk opprinnelse. Hun er leder for National Association for the Advancement of Colored People (NAACP). Og da er det jo litt dumt å være en kjedelig hvit person når man brenner så sterkt for «saka». Kanskje til å med litt vanskelig å få jobben?

Rachel Dolezal, the white NAACP leader who misrepresented herself as black for years, was pictured for the first time since the scandal surrounding her race erupted as she left her home on Friday.

She also gave an interview about the controversy, saying of her detractors; «I don’t give two shi*s what you guys think.» You are so far done, and out, of my life’

When pressed further about her race, she told KREM; ‘I actually don’t like the term African-American. I prefer black, and I would say that if I was asked I would definitely say that yes I do consider myself to be black.

Dolezal, who has been a civil rights activist across Idaho and Washington and works part-time as an Africana Studies professor at Eastern Washington University, is now facing a city ethics probe for falsely claiming on an application that she was black.

Her parents, who are estranged from their daughter, say they first found out she was claiming to be African American as they read a newspaper article about her ‘some years ago’.

2992173E00000578-3121061-image-m-27_1434127644324
Foreldrene oppdaget det hele ved en tilfeldighet. De er ikke imponerte.

298D8C5800000578-3121061-image-a-17_1434112905831

Styrken ligger i håret, som Samson ville sagt.

Den svarte adoptivbroren hennes sier at hun gir svarte amerikanere en «slap in the face” med hennes bakgrunn som hvit middelklassejente.

“She puts dark make-up on her face and says she black,” Ezra Dolezal toldBuzzfeed News. “It’s basically blackface.”

Men hvordan greide hun å lure alle? Var ønsket om å finne minoritetstalent så stort at man sluttet å sjekke folks bakgrunn? Mye tyder på det.

So how did Dolezal’s so easily perforated web of lies fool the city in the first place? City spokesman Brian Coddington explained.

‘The community wanted diversity and limited background checks,’ Coddington said, explaining to the Coeur d’ Alene Press that the committee didn’t want to deter applicants with minor criminal pasts. ‘The low level background checks were intentional.’

He added that race wasn’t a criteria in the selection process, but they had wanted to achieve diversity among the committee.

A former president of the Spokane chapter of the NAACP added that being a person of color is not a requirement to become president.

‘It is traditional to have a person of color in that position, but that hasn’t always been the case in Spokane,’ James Wilburn said.

For de som jobber i det offentlige, hvor det letes med lys og lykte etter minoritetsbakgrunn så man kan få fyllt «kvoter», så er kanskje Rachel et eksempel til etterfølgelse? Hm, hvor la jeg nå den brunkremen…
Daily Mail  The Guardian  BBC