Nytt

Tyveribander fra Øst-Europa er noe vi har lest om de seneste årene. Kobber, diesel og anleggsmaskiner har forsvunnet fra mange plasser i Norge. Nå er noen på jakt etter hundene våre. Før ble hunden sett på som en trygghet å ha ved sin side. Nå kan den være grunnen til at du blir utsatt for vold. Hundeieren slås i bakken før hunden stjeles.

Etter flere henvendelser om forsøk på hundetyveri gikk politiet i helgen ut og advarte mot hundetyver.

Opptil flere ganger har hundeiere opplevd at menn i en utenlandsregistrert hvit Mercedes kassebil har forsøkt å stjele hunder. Bilen skal ha blitt sett i blant annet Akershus, Østfold og Vestfold.

En hundeeier forteller at han ble sått rett ned. Østeuropeere ville stjele hunden hans.

På grunn av litt språkproblemer kommer en av mennene ut av bilen.

– Jeg ser ned på bikkja for å sjekke at jeg har kontroll på den. Da jeg snur meg mot mannen igjen slår han meg rett ned, sier Ola Kristiansen.

Han skjønner at det er hunden de tre mennene er på jakt etter.

– Jeg ser at han tar tak i rompa på bikkja og skal til å slenge den inn i bilen. Jeg slår ham, og heldigvis slipper han bikkja, som stikker av gårde. Jeg løper etter, og da jeg snur meg ser jeg at bilen kjører motsatt vei, sier Kristiansen.

http://www.nettavisen.no/nyheter/dyrevernalliansen-advarer-mot-a-la-barn-lufte-hunden/3422777278.html

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/-de-spurte-etter-veien-men-kom-ut-av-bilen-og-slo-meg-rett-ned/3422773894.html