Sakset/Fra hofta

I Sverige starter byggingen av såkalte «gated communities». I trygge Skandinavia har vi aldri hatt behov for slike. Vi har ikke engang noen god betegnelse for det. Men det kan vi like godt komme opp med det nå – for utviklingen går nettopp i retning av sikrede boområder.

01_poppel_Skyltbild2-db552deb82

Poppel Park skal ha elleve boliger bak gjerde og låst port.

Elva bostadsrätter bakom stängsel som ingen utomstående kan ta sig in genom. Det enda sättet att ta sig in i bostadsområdet Poppel Park som byggs i stadsdelen Onsala i Kungsbacka är genom sin mobiltelefon. Innanför grindarna finns det förutom bostäderna en gemensam swimmingpool, en boulebana och uteplatser

Hvem er de «utomstående» i Kungsbacka? Det må være alle som ikke er privilgerte nok til å bo på innsiden av gjerdet. 

Poppel Park är ett så kallat grindssamhälle, eller gated community, alltså ett bostadsområde där inga utomstående har tillträde. Grindssamhällen är sällsynta i Sverige, men vanliga bland annat USA där ibland hela städer som Canyon Lake och Hidden Hills i Kalifornien är stängda för människor som inte bor där. I Sverige är det tidigare i princip bara Malmöstadsdelen Victoria Park som har kallats grindssamhälle.

Det kreves tydeligvis en detaljert forklaring av hva «grindssamhälle» er.  

I riktig gamle dager visste man å forsvare seg. Store borger og bymurer holdt fienden ute. Så kom nasjonalstatene og landegrensene ble de nye yttermurene. Men globalistene likte ikke landegrenser. Hvorfor trodde de som var født og oppvokst på et sted at de hadde noen større rett til det området enn noen som kom fra den andre siden av jorda?

Vi må da kunne dele på det vi har på denne lille jordkloden? Alt annet er egoistisk, eller? Hvorfor skal vi dra nytte av hva våre forfedre har bygget opp? Har vi ikke alle samme utgangspunktet fra Sentral-Afrika? Globalistene liker å tenke i store baner. (Med unntak av boerne som bare har bodd i Afrika i 400 år eller så, det gjelds ikke – de er fremdeles hvite imperalister)

Riv murene og senk gangbroen! Og for all del – lukk øynene – for  dette er et enveisløp uten retrett.

sized_picture_269

Disse bymurene holdt waliserne ute på 1300-tallet. Det var noe annet enn et fislete gjerde og mobiltelefon. Edward den første hadde definitivt en enklere jobb med å definere fienden.

Idag vet man ikke lenger hvem som er venn eller fiende eller hvor man helt kan kjenne seg trygg. De fleste føler seg tryggest med «sine». Hvem nå det måtte være.

Philipp Bisping är fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling som säljer lägenheterna i Poppel Park, och menar att det varit ett stort intresse för bostäderna.

– Folk har varit otroligt nyfikna och försäljningen har gått bra. Fem av de elva bostäderna är sålda, säger han till Metro.

Noen mener at det finnes bedre måter å skape trygghet i samfunnet. I Sverige pågår det en «trygghetsegregering». Kan den muligens sammenfalle med en annen type segregering som skjer i Sverige? 

Argumenten för grindsamhällen är att det skulle göra miljön tryggare för de som bor i området genom att obehöriga hålls utanför. Men enligt Magnus Lindgren som är generalsekreterare på organisationen Tryggare Sverige finns det bättre sätt att skapa trygghet i samhället.

– Vi ser en trygghetssegregation i Sverige där vissa kommundelar blir tryggare och andra blir otryggare, säger han till Metro.

Men han tar den ikke videre. «Vissa kommundelar» som blir «otryggare» er det for farlig å gå inn på.

Danmark

I København har man en annen variant: Store grøntarealer som er lukket inne av bygårdene. Omtrent som på Torshov og Majorstua.

De fleste idag skaper sin egen trygghet ved å beskytte hus og eiendom fra «utenforstående». I Norge, hvor det ofte er langt til naboen og beliggenhet langt fra folk som har vært en trygghet i seg selv, kan nå skape utrygghet. De «utenforstående» er mobile og forflytter seg raskt rundt.

Ulåste dører fordi man kjenner hele nabolaget blir det gradvis slutt på. I byene har enkelte installert gitter foran vinduet slik at man skal kunne sove uten frykt for at noen kommer inn i løpet av natten. Dørtelefon med video og alarmer med innendørs video som vaktselskapet kan styre når alarmen går, blir stadig mer vanlig. Og nå også egne sikrede boområder. 

Ville alle disse tiltakene vært nødvendig hvis vi hadde opprettholdt passkontroll og effektive grenser? Schengen brakte ikke bare med seg velutdannede og ærlige mennesker. Dessverre er det de som ønsker å utnytte situasjonen som gjerne ser mulighetene først.

Metro