I USA kaller man det på spøk for Dead White Males. Store deler av tradisjonen er skapt av disse, og det gjør den selvsagt suspekt. Med en slik innstilling er det ikke grenser for hva man kan gi seg på.

I Europa er det Sverige hvor dette behovet for rensing har kommet lengst. Det har selvsagt sammenheng med at Sverige er innvandrernasjonen i særklasse. Sverige har det travelt med å bli en utopi. En utopi trenger ikke historie, i det minste ikke en som er laget av hvite menn.

Nå handler det ikke lenger om negerkonger og negerboller. Nå er det historien man har gitt seg på. Elisabeth Høglund i Aftonbladet vil ha en ny nasjonalsang. I det minste vil hun ha en ny tekst.

Det er selvsagt henvisningen til den svenske stormaktstiden hun finner frastøtende. Den svenske imperialismen må ikke bare sones, sporene etter den skal slettes.

– Vad fan är det dom sjunger om? tänkte jag. Den första versen går väl an. Den beskriver mest det svenska landskapets skönhet och hur fint det är att leva i Sverige. Men den andra versen skildrar något helt annat:

 

Du tronar på minnen från fornstora dar.

Då ärat ditt namn flög över jorden.

Jag vet att du är och du blir vad du var.

Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Vad är detta? Jo, inget mindre än en hyllning till den svenska stormaktstiden! En hyllning till den ­imperialism och brutala kolonialism som svenska kungar på 1600- och 1700-talen ägnade sig åt ute i Europa och i de nordiska grannländerna. Den imperialism och det kolonial­förtryck som det moderna Sverige alltid har kritiserat USA, Sovjet­unionen, Storbritannien, Belgien och Frankrike för att utöva, det utövade vi själva under åren 1611-1718 med Gustaf II Adolf, Drottning Kristina, Karl X Gustav, Karl XI och Karl XII som anförare.

David_von_Krafft_-_Konung_Karl_XII

foto: David von Krafft: Karl XII. Den politiske korrektheten som rir Sverige har kommet dit at man går løs på nasjonalsangen. Det er nok mye annet som står for tur.

Helst vil Höglund ha en ny nasjonalsang. Det nestbeste er en ny tekst av Benny Andersson.

Under innlegget står det lakonisk:

Den här texten går inte längre att kommentera

Allt för många kommentarer bröt mot våra regler. Tidigare inlägg går dessvärre inte att se. /Redaktionen

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article14924968.ab

 

morsom,men altså tre år gammel. ledsen.