Terrorangrepet mot den jødiske restauranten Chez Jo Goldenberg i Paris i 1982 var det blodigste i sitt slag: Seks drepte og 22 sårede. Nå viser det seg at en 56-åring bosatt i Norge er etterlyst for delaktighet sammen med to andre.

paris.cafe.jo.goldenberg

De tre mistenkte er en 56-åring som bor i Norge, en 59-åring bosatt i Ramallah på Vestbredden og en 62-åring bosatt i Jordan. De er blitt etterlyst som en del av den langvarige etterforskningen av angrepet mot restauranten Chez Jo Goldenberg i 1982.

I venstresidens offisielle Norge-historie er det høyresiden og Israel som har benyttet terror på norsk jord. Westgate-angrepet, selvmordsbomberen i Somalia og henrettelsen av busspassasjerer på kysten av Kenya har illustrert at trusselen kommer fra et annet hold.

Nå viser opplysninger om terrorangrepet i Paris at impliserte har kunnet skjule seg i Norge i lang tid. Det er også grunn til å minne om at Norge ga asyl til flykapreren Sohaila Andrawes.

Fangarmene til internasjonal terror omfatter også Norge.

Det skal ha vært Abu Nidal som sto bak Chez Jo Goldenberg. Nå kommer spørsmålet hvorfor en medskyldig skjulte seg i Norge. Er Norge et bekvemt sted? Et hvor terrorister føler seg trygge?

Bostedet blir bestemt lagt merke til internasjonalt.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/mann-bosatt-i-norge-etterlyst-for-angrep-i-paris-i-1982/a/23408017/

http://www.timesofisrael.com/suspects-identified-in-deadly-1982-paris-jewish-deli-attack/