Tavle

Studenten Muniba Ahmad ble provosert av Hege Storhaug kritikk av Erna Solbergs moskebesøk og skriver i Aftenposten om hvorfor hun er mer norsk enn henne.

Ahmad mener hun har forstått noe av det særegne ved det norske – den tilbakelente harmonien kaller hun det.

Så går jeg dypere inn i kjerneverdiene våre. Jeg forteller – til sjokkerte ansiktsuttrykk – at alle kan få praktisere sin religion eller livssyn helt fritt i Norge.

Jeg nærmest nynner gledelig hvordan det er minimalt med rasisme og diskriminering i landet mitt. Jeg deler mine erfaringer om at jeg nesten aldri opplever ubehag på grunn av plagget jeg bærer på hodet.

Jeg får forbausede ansikt i svar når jeg forteller at vi er et folk som reagerte med roser etter 22. juli, fredsring etter København-terroren og støttestorm på sosiale medier etter den muslimfiendentlig kommentaren til en journalist på direkten.

..

Det er denne innebygde evnen til å takle alt fredelig og med et nærmest unormalt kaldt hode som er typisk norsk. Og i sin sykelige opptatthet av muslimer og ekstremisme glemmer Hege Storhaug alt dette. Hun mangler troen på samhold i mangfold.

Det kan vel tenkes at Storhaug vil definere samhold i mangfold på en litt annen måte enn Ahmad? Ser hun ikke at det i dagens Norge er sterkt divergerende oppfatninger av hva fellesskapet er og hvem det omfatter?

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Hvorfor-jeg-er-mer-norsk-enn-Hege-Storhaug-7916914.html

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Les også