Nytt

Det begynte kl 1533 med angrepet på Lars Vilks-møtet på Østerbro. Det fortsatte kl. 01 med angrep på synagogen i den indre by, og det ble avsluttet kl 05 da mannen åpnet ild mot politiets innsatstyrke. Det ble det siste han gjorde.

Status: tre drepte – to sivile og gjerningsmannen –  og fem sårede, alle politimenn. Det sier noe om hva som kunne ha skjedd hvis ikke politiet hadde vært forberedt. I begge tilfeller forsøkte mannen å komme inn på arrangement med mange mennesker. Man kan tenke seg resultatet.

 

 

Kort før kl. 01 skete endnu et skyderi, denne gang i Krystalgade i det indre København. En person kom gående hen til en synagoge, hvor han åbnede ild mod to betjente, som i forvejen befandt sig på stedet.

Den ene betjent blev ramt i armen og den anden i benet, men begge er uden for livsfare. En tredje person – en ung jødisk mand, som arbejdede som vagt ved et privat bar mitzva-arrangement – blev dræbt af skud i hovedet. Gerningsmanden formåede ikke at komme ind til arrangementet i synagogen.

Søndag morgen kl. 05 blev den formodede gerningsmand dræbt. Han blev skudt af politiet ved Nørrebro Station efter at have åbnet ild mod politiets aktionsstyrke.