Nytt

Fire meldes drept og minst 64 personer er skadet etter at en eller flere bevæpnede menn kastet granater og avfyrte skudd mot rettsbygningen og en bussholdeplass i byen Liége i Belgia. Det har også blitt rapportert om at menn åpnet ild mot folk med automatvåpen av typen Thunderflash Kalashnikov fra taket på en forretning.

Angrepene ble utført på det travle torgområdet Place Saint-Lambert, hvor bla byens populære julemarked er plassert. En av de sårede er et to år gammelt barn, og tilstanden skal være ytterst kritisk. Den ene av de drepte skal være en av gjerningsmennen, som enten ble drept i- eller begikk selvmord etter angrepet. Nyhetsbyrået Belga skriver at den døde gjerningsmannen fikk en fengselsdom for ulovlig våpenbesittelse og hasj i 2008.

Det er uvist præcis hvor mange eksplosioner, der blev udløst, ligesom antallet af gerningsmænd endnu ikke er endelig bekræftet. Men meget tyder på, at flere personer stod bag det blodige angreb. Det skriver blandt andre avisen Le Soir. Dette billede viser angiveligt to gerningsmænd blive pågrebet af politiet. Tidligere meldinger går på, at politiet har skudt og dræbt mindst én gerningsmand.

Fotos hos flere belgiske medier viser tydelige blodspor på brostenene, hvor eksplosionerne fandt sted.

Ifølge Le Soir stod mindst to gerningsmænd bag angrebet, som blev udført med automatvåben. Denne oplysning er dog endnu ikke bekræftet. Vidner oplyser til avisen, at der stadig lød skud i området omkring centrum af Liège en time efter eksplosionerne.

Avisen De Standaard skriver at vidner fortæller, at de hørte fire eksplosioner og et antal skud. Ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga kastede én mand – som beskrives som værende i 40’erne – de fire granater mod et busstoppested på pladsen Place Saint Lambert i midten af Liège. Manden blev enten dræbt af sine egne granater, eller tog livet af sig selv efterfølgende. En anden gerningsmand skal have taget flugten – muligvis flere.

Der hersker stadig stor usikkerhed omkring de nærmere omstændigheder. De første oplysninger fra nyhedsbureauet går på, at den dræbte gerningsmand ville begå selvmord ved at klatre op på en afsats ved at bageri. Herfra kastede han granaterne mod busstoppestedet.

Belgisk politi skal ha pågrepet minst en person, og gjennomsøker nå sentrum etter flere bevæpnede personer. En annen gjerningsmann er angivelig blitt skutt av politiet, men meldingen er enda ikke bekreftet.

Avisen De Morgen beskriver situasjonen i sentrum av Liége som kaotisk. Byens sentrum er avsperret og myndighetene har oppfordret alle til å holde seg innendørs. Det foreligger fortsatt ingen opplysninger om hvem som står bak angrepet.

Saken oppdateres

Berlingske Tidende: Antallet af sårede stiger voldsomt i Belgien