Nytt

Flere mennesker er såret i et knivangrep i München, melder Jyllands-Posten.

Her har en ukendt person angrebet personer på og omkring Rosenheimer Platz i byen – ingen af de sårede er dog i livsfare på nuværende tidspunkt. Ifølge det tyske medie Bild er der tale om fem sårede personer, men dette er endnu ikke blevet bekræftet af politiet.

Politiet leder stadig efter gerningsmanden, der angiveligt er flygtet på cykel fra scenen. Han beskrives som en kraftig og ubarberet mand på omkring 40 år med kort, mørkeblond hår. Han var iført en grøn træningsjakke, grå bukser og en rygsæk med en sovemåtte i.

Så kommer to setninger som vi etterhvert har vennet oss til.

Politiet arbejder lige nu ud fra en teori om, at gerningsmanden har handlet alene, skriver Bild. Det er endnu uklart, hvad gerningsmandens motiv har været.

Hvorfor skulle politiet på et så tidlig stadium legge en slik teori til grunn? Hvilke holdepunkter har de for det? En slik hypotese kommer automatisk fra fransk, britisk og tysk politi ved terrorangrep, og publikum har etterhvert forstått at det er en politisk hypotese. Den gjendrives dessuten av den andre setningen: At motivet er uklart.

Oppdatering:

Die Zeit skriver at gjerningsmannen er pågrepet. Det dreier seg om en 33 år gammel «tysk statsborger» som er kjent for politiet på grunn av tidligere legemsbeskadigelser, og antas å være «psykisk forstyrret». Frankfurter Allgemeine opplyser at åtte tilfeldige personer ble angrepet – en kvinne, seks menn og en tolv år gammel gutt. Ingen av dem er alvorlig såret.