Gjesteskribent

»Du er en skiderik og pervers mokke. Gå hen og se dig selv i spejlet, du er som en chimpanse.

Du vil dø inden slutningen af 2015 – du vil blive slået ihjel som et ådsel, og din krop vil straks nedbrydes og stinke, så ingen vil kunne nærme sig den væmmelige lugt, den udsender – og dette inden din krop lægges i en kiste, og i det hinsidige vil du brænde op i Gehenna, og Gud og profeten vil ikke tilgive dig. Du er en pervers bastard. Og husk godt denne dag, du vil blive snigmyrdet, inden året 2015 er omme«.

Sådan lød en besked på fransk, der tikkede ind i min mailbox, da det stod klart, at jeg i lighed med de andre medlemmer af Lars Vilks Komiteen havde overlevet terroranslaget mod komiteens møde i Krudttønden 14/2. Et terrorangreb, der kostede filminstruktør Finn Nørgaard livet.

Ifølge et vidne forsøgte gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein at komme ind i Krudttøndens mødesal via en køkkendør på bagsiden af huset. Da døren var låst, løb terroristen om til hovedindgangen, hvor han skød og dræbte Finn Nørgaard, mens han sårede fire politifolk, der var til stede i Krudttøndens foyer.

Senere lykkedes det terroristen at skyde og dræbe en ubevæbnet jødisk vagt ved synagogen i Krystalgade. Ved dette terrorangreb blev to politifolk såret. Terroristen slap uskadt væk og blev først standset senere samme nat.

Siden februar er flere terrorattentater blevet forpurret, mens to jihadister så sent som søndag blev skudt og dræbt, da de ville storme en udstilling i Texas. Desuden har der været hærværk rettet mod jøder i København.

”Problemet” forsvinder ikke

Det viser, at dette ”problem” ikke forsvinder. Muslimske fundamentalister vil slå enhver ihjel, der udfordrer deres verdensbillede. Det er derfor nødvendigt, at der tænkes nyt, hvad sikkerhedssituationen for jøder og islamkritikere angår.

Mit forslag er, at man giver islamkritikere og jøder ret til at bære våben, så de kan forsvare sig selv i tilfælde af angreb. Frasen ”Pennen er stærkere end sværdet” er unægtelig smuk. Men akkurat som man ikke skal tage en kniv med til en duel på pistoler, giver det ikke mening at forsvare sig med en blyant, når fjenden har et automatgevær.

Samfundet må tage ansvar og give islamkritikere og jøder mulighed for selvforsvar. Det kan ske ved at give disse mennesker lov til at bevæbne sig inden for nogle fastlagte rammer og efter at have gennemgået den rette træning.

Jeg forestiller mig naturligvis ikke, at et sådant tilbud skal være rettet mod umodne, voldsdømte og opfarende personer som for eksempel digteren Yahya Hassan, der også trues af islamister. En voldsdømt person som Hassan skal naturligvis ikke ture rundt i nattelivet med et skarpladt våben.

Tilbuddet om bevæbning skal ikke erstatte politiets og PET’s sikkerhedsforanstaltninger, men ses som et supplement til denne indsats. Et supplement, der i forbindelse med et terroranslag kan vise sig at udgøre forskellen på liv og død. Var det lykkedes Omar Abdel Hamid El-Hussein at komme ind i Krudttønden, havde det udviklet sig til en massakre. Men havde de omkring 10 personer, der var til stede og som på et eller andet niveau er truede, haft ret til at bevæbne sig og benyttet sig af den ret, var terroristen med stor sandsynlighed blevet stoppet.

Med eskaleringen i volden mod jøder i Danmark giver det ingen mening, at man fremover lader ubevæbnede vagter bevogte indgangen til synagogen. Derimod vil bevæbnede jødiske vagter ved synagogen sandsynligvis have en afskrækkende effekt på terrorister.

 

http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE7688592/Giv-j%C3%B8der-og-islamkritikere-ret-til-at-bev%C3%A6bne-sig/