En 27-årig danskpalæstinenser er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for å ha skutt og såret to israelere som solgte hudpleieprodukter i et kjøpesenter i Odense. Palestineren meldte seg selv, men nekter straffeskyld. Det eneste han erkjenner er å ha hatt en pistol.

Saken vakte stor oppsikt internasjonalt.

Anklageren, Bo Hjeds, bad om lukkede døre blandt andet med hensyn til Danmarks forhold til fremmede magter – herunder Israel. Og han begrundede også kravet med hensynet til ofrenes sikkerhed, ligesom han mente, at åbenhed om sagen kunne hindre politiets opklaringsarbejde.

Den anholdte er dansk statsborger med palæstinensiske rødder. Politiet sigter ham for at have forsøgt at dræbe de to israelske mænd, der blev såret i henholdsvis armen og læggen, men han nægter sig skyldig, kom det frem, inden dommeren efterkom anklagerens ønske om dørlukning.

Den 27-årige erkender sig derimod skyldig i at have besiddet en pistol.

Den anholdte meldte sig selv til poli-tiet i morges klokken 5.20, op-lyser chefpolitiinspektør John Jacob-sen i Fyns Politi.

Han ejer den sorte Audi, som vidner så gerningsmanden flygte i efter skudepisoden, som skete i går.

Åbnede pludseligt ild
De to israelere var ved at sælge hårplejeprodukter i centret, da en mand pludselig kom hen imod den og åbnede ild. Begge ofre er i 20’erne. Den ene blev ramt i overarmen af et projektil, som fortsatte i underarmen og splintrede en knogle. Den anden blev såret af et skud i læggen. Begge var torsdag eftermiddag stadig indlagt.

Dansk­palæ­sti­nen­ser fængslet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂