De to tunsierne som ble arrestert i Danmark 12. februar og siktet for å ville drepe tegneren Kurt Westergaard, hadde lagt detaljert planer og foretatt grundige undersøkelser, viser dokumenter sikkerhetspolitiet PET har oversendt Integrasjonsdepartementet.

Begge tunisierne skal utvises. Avisen.dk har fått kjennskap til dokumentene, og her fremgår det at drapsplanen var detaljert og langt fremskreden.

Af dokumenterne fremgår det således, at PET allerede midt i oktober sidste år gennemførte en hemmelig ransagning af den 26-årige tunesers lejlighed i Århus-forstaden Gellerup. Her fandt politiet en håndskreven arabisk tekst, hvoraf det fremgik, hvordan gerningsmændene skulle komme frem til tegnerens hus, og hvordan en person – ‘operatøren’ – skulle gennemføre drabet.

Ifølge dokumenterne var den yngste tuneser toptrænet i kampsport, og han skulle efter al sandsynlighed have dræbt Westergaard med sine bare næver. Kampsporten gør udøveren i stand til at nedlægge og kvæle sine ofre.
Overvågede huset

Politiet fandt under ransagningen i oktober en tjekliste på arabisk, som viser, hvordan de to tunesere forberedte sig minutiøst. Blandt andet havde de to overvåget Westergaards hus og sikret sig, at han ikke havde hund. Tjeklisten indeholder også punkter om, at tuneserne skulle kende det nøjagtige antal personer i Westergaards hjem samt kende husets indretning. Også tegnerens naboer skulle overvåges.

På en note havde den yngste tuneser tegnet en linie fra Westergaards navn til hans telefonnummer og adresse.

Havde skarpladt pistol

Dokumenterne viser også, at den yngste tuneser havde downloadet Muhammed-tegningerne og søgt på tegnerens navn på internettet, hvor han også surfede på voldelige islamistiske hjemmesider for at finde vejledninger om blandt andet sprængstof og væbnede grupper.

Aflytninger har endvidere afsløret, at den yngste tuneser havde anskaffet sig en skarpladt pistol, der – sammen med to økser – blev fundet af politiet, da tuneserne blev anholdt.

De to tunesere havde angiveligt nøje planlagt deres flugt efter drabet. Den ældste af de anholdte havde købt en bil og var tæt på at købe endnu én.

Officielt for at tage på bilferie til Tunesien. Men mistanken er, at de ville gennemføre drabet og forsvinde ud af landet.

Den yngste tuneser havde i øvrigt flere gange haft kontakt med en ung afghaner, der er tiltalt i den såkaldte Glasvej-sag for at planlæge et terrorangreb.

JP-tegner Kurt Westergaard siger til Nyhedsavisen, at PET den 8. november 2007 – uger efter at efterforskningen var indledt – fortalte ham, at tjenesten havde afværget et mord på ham. Westergaard har siden boet ni forskellige steder og kun én gang sat sine ben i hjemmet i det sydlige Århus.

Kurt Westergaard skulle kvæles med de bare næver

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂