Leder for Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad tar for seg bevæpning av politiet. Budskapet til politikerne er klart. Lytt til politiet. Det er politiet som er midt oppe i det. De kan ikke løpe fra problemene de møter på gata eller andre steder.

Hva trenger politiet for å trygge samfunnet?

Leder Sigve Bolstad mener tjenestemennene som nå vandrer rundt med skarpladde pistoler på hoften ikke i tilstrekkelig grad blir hørt i debatten om bevæpning.

—-

– Lytt til dem, hva de sier og hva de opplever i hverdagen. Ikke la følelser, men politifaglige begrunnelser være avgjørende for om norsk politi skal være bevæpnet. Da må både de positive og negative sidene vurderes nøye. Det finnes ikke noe fasitsvar, men en ting vet vi i alle fall: Politiet kan ikke løpe fra en alvorlig situasjon. De må løpe til, sier Bolstad.

—-

– Men faktum er at ingen har sagt noe om hvorfor svensk politi trekker våpen. Kanskje er det helt nødvendig, kanskje redder det tredje person, altså publikum. Vi spør også: Kanskje tjente det faktisk samfunnet fordi det var et reelt behov for å stanse personer eller hindre enda verre utvikling av situasjoner?

Med følelser skal landet styres?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi-hverdagen/politiansatte-vi-blir-ikke-lyttet-til-i-vaapendebatten/a/23375552/