Innenriks


Sigve Bolstad. Foto: Twitter.

 

Frp slaktes i dag av alle for sitt framlegg om «et tryggere land», men partiet får skryt av grasrota i politiet.

– Det er et godt stykke på vei mot vårt landsmøtevedtak. Det er svært positivt at Frp er for generell bevæpning. Vårt A-mål hadde vært at de åpner for generell bevæpning av politiet. Det at de gjør noe får full støtte fra Politiets Fellesforbund, sier forbundsleder Sigve Bolstad til ABC Nyheter.

Regjeringens bevæpningsutvalg anbefalte i mars at norsk politi skal være ubevæpnet, og gikk inn for elektrosjokkvåpen som nytt taktisk våpen.

Da saken ble behandlet i Stortinget, gikk samtlige partier med unntak av Frp inn for et ubevæpnet politi.

Frps partileder Siv Jensen utdypet på fredagens pressekonferanse ønsket om bevæpning med at Europa det siste året er preget av grufulle terroraksjoner. Sigve Bolstad:

– Vi mener hele politi-Norge må bevæpnes. I Nærpolitireformen heter det ett politi. Man skal ikke være veldig ulike på basisnivå. Det kan ikke være slik at de som kommer til Norge, og har tenkt til å foreta seg noe, skal kunne vurdere hvilke distrikter som er bevæpnet og ikke.

– Nå sikter du til terror?

– Ja, men også i det dagligdagse. Du skal ikke kunne sette deg ned og vurdere hvor i Norge du treffer bevæpnet politi. Poenget er at det i bunn og grunn er godt at Frp er for generell bevæpning.

Jensen sa også at de gikk til valg på å styrke politiet, og hevdet at det nettopp er det de har gjort.

Bolstad er ikke helt enig:

– De hadde en god intensjon. Vi har til fagbladet Politiforum tidligere gitt dem faglig karakter fem på intensjon, men tre på gjennomføring. Intensjonen er vi ikke i tvil om: De som har jobbet med justispolitikk i Frp har ønsket det beste for norsk politi. Den har vi ingenting å utsette på, sier PF-lederen.

 

ABC Nyheter: Politiskryt til Frp: – De har ønsket det beste for norsk politi