Nytt

Etter terrorangrepene 13. november fikk franske politibetjenter (Police Nationale) tillatelse til å bære våpen også utenom arbeidstid. Tirsdag denne uken ble dette utvidet til også å omfatte Gendarmerie Nationale. De er en del av militæret og har ansvaret for småbyer, landlige områder, flyplasser og havner.

Det var fagforeningen som krevde at deres medlemmer skulle kunne bære våpen på fritiden. Bevæpningen er frivillig og tillatelse gis etter grundig overveielse og sjekking av sikret oppbevaring av våpen. Det finnes ca. 150.000 Police Nationale (sivilt bypoliti) og 105.000 Gendarmerie Nationale.

5311973_gendarmes-2-lp-regis-lefevre_545x460_autocrop

Nye tider – tryggheten er borte.

I Norge krever lederen av Politiets Fellesforbund permanent bevæpning av politet.

– Samfunnsutviklingen er helt klar. Kriminelle bevæpner seg, vi lever i en tid der terrorfaren aldri har vært større, og etter vår mening må politiet bevæpnes, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Le Parisien  VG