Først fikk begge de to iranske studentene, Hamideh Kaffash og Babak Khalaghi avslag på sine søknader om opphold i forbindelse med studier ved NTNU. Det endte likevel med at Khalaghi fikk bli, men utvisningen av Kaffash ble opprettholdt.

Siden utvisningen har Hamideh Kaffash fått støtte fra det iranske prestestyret der politikere på topplan har engasjert seg i saken. Kaffash selv har stått i front for en kampanje som kjemper mot det de mener er diskriminering av iranske studenter i Norge.  Nå har støtteorganisasjonen Sedai – som står for Stop Educational Discrimination against Iranians – samlet inn over 20 000 dollar. Derav er 30 000 kroner gitt av LO-forbundet Industri Energi. Pengene skal brukes til å finansiere et søksmål mot norske myndigheter, og nå er tiden for søksmål kommet fordi Kaffash også fikk avslag på opphold fra UNE som var siste klageinstans.

Advokat Brynjulf Risnes representerer den iranske NTNU-stipendiaten og har allerede stevnet UDI for Oslo tingrett.

Håper på rettssak på nyåret
– Saken er fortsatt ikke berammet. Vi håper den kommer relativt tidlig på nyåret, sier Risnes til UA.

Siden august har planen vært å vente på det endelige avslaget fra UNE før saken tas til rettssystemet.
Beskjeden om endelig avslag fra Utlendingsnemda kom ikke som noen overraskelse.

– Dette var som forventet. De viser til PST, sier Risnes.

Om Kaffash ikke vinner frem i det norske rettssystemet, ønsker hun å ta saken helt til Den europeiske menneskerettighetsdomstol i Strasbourg.

 

Universitetsavisa: Ventet fire måneder – fikk nok et avslag,  Iranske politikertopper hamrer løs mot Norge  og 234 åpnet lommeboken