Nytt

Utlendingsnemda (UNE) har i rekordfart avslått anken fra trusseldømte Farhad Osman, og opprettholder avgjørelsen om utvisning på livstid. Vedtaket ble gyldig i går, og gir Politiets utledningsenhet anledning til å transportere Osman ut av Norge i løpet av de nærmeste dagene.

Den irakiske kurderen er bror til Osman Omar Osman, som er dømt til døden i Irak for drapet på sin norske kone Marita Strøm, og Farhad Osman ble utvist fra Norge på livstid i juli i fjor etter å ha blitt dømt for flere drapstrusler mot svigerinnens familie i Namsos. For noen måneder siden ble det oppdaget at Osman oppholdt seg i Skien til tross for utvisningen, som han i ettertid har anket.

På få uker har UNE foretatt en full saks- og klagebehandling, som nå er endt i fullt avslag. Osmans advokat, Brynjar Meling, sier i en kommentar at tempoet UDI og UNE har lagt for dagen i dette tilfellet, lover godt for andre som har ventet i årevis på å få sine saker behandlet.

VG: Osman-bror utvises