Nytt

10 måneder etter at han ble utvist fra Norge på livstid for å ha oppgitt feil identitet, er drapsdømte Osman Omar Osmans bror pågrepet i Skien. I utvisningsvedtaket ble det lagt vekt på at irakeren i tillegg var dømt for ved flere anledninger å ha uttalt at han ønsker å drepe hele familien til sin avdøde svigerinne Marita Strøm.

Irakeren, som er dømt til 60 dagers fengsel for drapstrusler mot familien til drapsofferet Marita Strøm, ble 12. juli i fjor transportert ut av Norge sammen med en yngre bror. De ble fløyet til sitt hjemland, hvor broren Osman Omar Osman er dømt til døden for drapet på kona, Namsos-kvinnen Marita Strøm.

Mandag formiddag, bare litt over ti måneder senere, ble Osmans bror pågrepet på det politiet betegner som hans bopel i Skien.

Politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt bekrefter at irakeren er pågrepet, og har opplyst at han har oppholdt seg i Norge i et par måneders tid.

Marita Strøms etterlatte som bor i Namsos er blitt varslet. Strøms søstre er rystet over at Osmans bror som er utvist på livstid har kunnet oppholde seg i Norge i to måneder uten at de har vist noe som helst:

Unni Strøm Kristiansen og Evy Strøm fikk mandag kveld sjokkbeskjeden.

– Han ble utvist på livstid i fjor sommer og endelig kunne vi puste lettet ut. Vi leverte også inn voldsalarmen til politiet, for vi følte oss trygge, sier Evy Strøm.

– Han truet med å ta livet av oss og foreldrene våre, sier Unni Strøm Kristiansen.

På grunn av truslene fikk den utviste irakeren besøksforbud til både familien Strøm og de tre barna til avdøde Marita og drapsdømte Osman. Besøksforbudet ble imidlertid anket, og han har derfor besøksrett til barna.

– Han ble pågrepet på bopel mandag formiddag, på bakgrunn av mistanke om manglende oppholdstillatelse. Nå vil vi holde ham i varetekt fram til at vi får transportert ham ut av landet. Forhåpentligvis vil den prosessen gå fort, sier politiadvokat Borgen til Trønder-Avisa.

Den drepte Marita Strøm og hennes familie er fra samme distrikt som den etterlatte farfaren til 7 år gamle Cicilie, som i dag går kraftig ut mot politikerne og konsekvensene av det han mener er en ansvarsløs innvandrings- og integreringspolitikk

VG: Utvist på livstid – tatt i Norge