Sakset/Fra hofta

Først den dårlige beskjeden: Narvesens siste frist for levering før jul er mandag, og tidsskriftet kommer ikke før onsdag eller torsdag. Det betyr at de som vil ha tidsskriftet til jul må få det gjennom posten.

Det går bra. Vi står klar med å pakke i ekspressfart så fort det er innenfor døra.

Ferdigstilling av noe på papir tar alltid lenger tid enn beregnet. Det er som å bygge hus.

Du bør bestille DOC III,  av flere grunner: Den overgripende er at det ikke finnes noe tilsvarende på norsk, til tross for at det representerer meninger som deles av stadig flere. Vi kan snakke om et skifte som er på vei. Det at disse tankene ikke finner uttrykk i en sammenheng hvor de blir mer forståelige – de kommer frem i enkeltinnlegg dann og vann – sier sitt om hvor sterke kreftene er som forsøker å holde igjen.

Det vil de selvsagt ikke klare. Det er en historisk pendel som svinger. Det er den rådende tendens som skaper motkreftene som vil avsette dem. Dette ble på 60-70 tallet kalt dialektikk. Den korrekte mening produserer sin egen motsetning.

Tidsskriftet har noen tunge artikler som bare finnes på papir: Forord og første kapittel fra Hamed Abdel-Samads Den islamske fascismen, tidens mest aktuelle bok. Et langt intervju med Richard Landes om jihad og apokalypse. Øivind Østberg skriver om islamister og sosialister.

Tema Brorskapet er langt fra uttømt, og vi kommer tilbake til det.

Vi har et kapittel om Ytringsfriheten, hvor Lars Vilks-besøket får stor plass. Det er også et stort intervju med Lars Hedegaard som sto i Politiken. Det er interessant, fordi Hedegaard er en slags moderne Finn Gustavsen. Gustavsen kom inn i Stortinget takket være Dagbladet, og det var han og SF som felte Gerhardsen-regjeringen på Kings Bay. Det var meget symbolsk. Gustavsen sto for den nye tid som var i emning: Den tredje vei, hverken Moskva eller Washington, og lei av Arbeiderpartiets partipisk og konformitet.

Noe lignende ser vi i dag. Man går trett av det politisk korrekte. Det er dørgende kjedelig, monotont.

Intervjuet med Hedegaard er gjort med en varme som viser at Danmark har bevart noe som Norge er ved å miste. SV kan snakke om raushet så mye de vil. Det er et ord de ikke vet hva betyr, annet enn når det gjelder å øse ut skattebetalernes penger.

Bare dette er mer enn god grunn nok til å bestille DOC III, som igjen har en uforlignelig satiretegning av Ed McLachlan.

 

Bestill over Paypal, eller via bank: 1503.53.81446 og anfør navn og adresse. Kr. 199,- fritt tilsendt i Norge. Legg til porto 40,- for Europa og ytterligere 40 kr for verden forøvrig.