Tavle

Eritreisk-muslimsk kulturkvinneforening har nylig arrangert Tea Time på Furuset bibliotek. Til glede for flere ble det også servert kaffe. Heldigvis finnes det noen fornøyde nordmenn som bor i Groruddalen. De finner det kjedelig å være omgitt av majoritetskulturelle nordmenn. Hadde det enda vært slik at disse få kunne ha reist ut i verden og opplevd det spennende mangfoldet, istedenfor at mangfoldet dramatisk forandrer flere lokalmiljøer her på berget.

Øvre Haugen-beboer Sigurd Lydersen setter pris på å smake på ulike verdenshjørner.

– Dette arrangementet viser hvor feil det blir å prate om innvandring som et problem i Groruddalen. Hvis det ikke hadde vært andre kulturer på Furuset, ville det vært Furuset velforening som inviterte til kaffe i dag, understreker Lydersen og legger til: – Altså det er vel og bra at velforeningen stiller opp, men det hadde jo ikke blitt like stas hvis man ikke hadde fått frem mangfoldet.

– Hva slags inntrykk sitter du igjen med?

– Jeg får ikke følelsen av at innvandring er noen trussel, for å si det slik, svarer Lydersen.

Benytter anledningen til å minne Lydersen om at mangfoldet handler om mer enn å drikke te og kaffe.

 

På trykk i Akers Avis 31. oktober.