Nytt

Stortingspolitiker Jette Christensen (Ap) har skrevet en kronikk i Bergens Tidende. Hun går rett på sak og sier at hun ikke ønsker seg Groruddalstilstander i Bergen. Oppfordringen går til statsminister, Erna Solberg, om å ikke glemme Bergen.

Jette_F_Christensen_-_Arbeiderpartiet

Det å trekke inn Groruddalen som noe negativt går ikke upåaktet hen.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang (H), synes det er lumpent.

Groruddalens forkjemper, Jan Bøhler (ap), synes uttalelsene er ukloke.

Utspillet får Fabian Stang (H) til å reagere.

– Jeg synes det er lumpent, og jeg lurer på om hun noen gang har vært i Groruddalen, sier ordføreren til Akers Avis Groruddalen.

—-

Jan Bøhler betegner utspillene fra partikollegen som «ukloke».

– Jeg kan forstå hva hun mener. Vi har større sosiale forskjeller i Oslo enn i Bergen, og Groruddalen har en opphoping av sosiale faktorer som er problematiske. Men dette er ingen klok måte å karakterisere Groruddalen på, sier Bøhler til Akers Avis Groruddalen.

Jette Christensen makter ikke å stå med rett rygg. I ettertid sier hun meningen med kronikken var å påpeke at Groruddalen har et ufortjent dårlig rykte, og at hun ikke ønsker at områder i Bergen skal få et ufortjent dårlig rykte. Blablabla…er så fristende å skrive at det gjøres nå.

– Groruddalen-tilstander. Hva er det?

– Dette var ikke en beskrivelse av hvordan det er i Groruddalen, men en beskrivelse av måten Groruddalen blir omtalt på. Jeg ønsker ikke at Bergen skal havne i en situasjon der man får bydeler med ufortjent dårlig rykte. Dalen har lidd mye på grunn av feiltolkninger og stigmatisering. Det skyldes måten folk snakker om dalen på. Jeg har selv vært i Groruddalen og sett hvor fint det er der.

– Bidrar ikke du til å snakke dalen ned nå?

– Intensjonen var å vise at Groruddalen har fått et ufortjent dårlig rykte.

– Men det skriver du ikke i kronikken…

– I ettertid ser jeg at det burde kommet tydeligere fram, sier Christensen.

Det er  noe galt i Groruddalen. Det vet også Fabian Stang. Han prater om å spre entusiasme, og at man i Groruddalen stadig blir satt tilbake. Spre entusiasme? Er ikke Groruddalen en slik multikulturell idyll at entusiasmen nærmest gjødsler seg selv?

– Hva fører det til?

– Alt det positive som skjer, for eksempel 17. mai-festen eller alle de nye parkene, bidrar til å spre entusiasme. Når det kommer slike fordomsfulle og negative uttalelser, så blir vi satt tilbake hver gang, sier Stang.

http://groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13624