Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H,) uttaler seg om befolkningsveksten i hovedstaden. Det er ikke lystige saker.

– Vi må sette av store ressurser til å bygge barnehager, skoler og all annen infrastruktur. I løpet av de nærmeste årene trenger vi rundt 9000 nye skoleplasser. Vi må bygge byen for å romme en større befolkning, sier han.

Bydelene får 119 millioner kroner mer enn hva byrådet først la opp til i sin økonomiplan. Likevel betyr det kutt på drøyt 200 millioner kroner.

Innvandring skal være lønnsomt. Derfor er det pussig at det nevnes at Oslo sparer penger på mindre befolkningsvekst. Befolkningsveksten er i hovedsak innvandringsdrevet.

-Er det et valgkampbudsjett?

– Nei. Dette skyldes reelle forbedringer i kommunens økonomi. Pensjonskostnadene har gått ned, vi har en regjering som er mer positiv til byene og befolkningsveksten viser seg å være noe mindre enn først forutsatt, sier byrådslederen.

Akers Avis Groruddalens papirutgave 26. september.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂