Nytt

Det var lørdag støttemarkering for Israel i Trondheim. Heldigvis ble det en rolig og verdig markering for Midtøstens eneste demokrati med tros-, presse- og ytringsfrihet. Morten Selven, leder for Kristent Samlingsparti og en av arrangørene, opplyste at han telte om lag hundre demonstranter. Adresseavisen opererer med 60-70. Det var aldeles fantastisk å få gjennomført en demonstrasjon for Israel uten å bli møtt med megafoner og kamprop fra Tjen Folket, eller andre venstreekstreme som tror de støtter palestina-araberne ved å ansvarliggjøre Israel og ikke Hamas for det som skjer i Gaza.

20140816_131246

Leder for Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ, Norge), Dag Øyvind Juliussen holdt appell. Juliussen er en kraftfull taler med kunnskaper, tall og fakta på plass. Det kan være noe å tenke på at 80 prosent av araberne i Israel foretrekker å bo i Israel framfor en fremtidig palestinsk stat.
Juliussen la vekt på at vi som NATO-land setter større krav til Israels krigføring enn det vi selv klarer å levere hva gjelder å unngå sivile tap i militære operasjoner. Juliussen fremhevet også Israels religionsfrihet og frihet for kvinner.

-Israel er det eneste stedet hvor en jøde, kristen eller muslim kan oppleve trosfrihet, ytringsfrihet og pressefrihet i denne delen av verden. Over hele Midtøsten eksisterer det apartheid lignende samfunn med undertrykkelse av trosminoriteter og kvinner. Bare Israel har ikke slike apartheid-lignende tilstander

Ellers fikk norsk media gjennomgå. Juliussen gjentok at media snakker om okkupasjon og grensene før 1967, mens han påpekte at det i realiteten ikke er noen okkupasjon. Juliussen trakk frem Odd Karsten Tveit og siterte han på ulike utsagn han har kommet med i det siste om at okkupasjonen er årsaken til krigene i Midtøsten. Juliussen spurte retorisk at da var det vel fred mellom Israel og naboene før 1967?

Juliussen understreket Hamas sitt mål om å utslette Israel og leste opp fra Charteret. Han fikk også sagt at det var merkelig stille rundt Hamas-Charteret i norske medier.

Markeringen ble avsluttet med nydelig sang og en takk til alle fremmøtte fra Morten Selven.