Nytt

I skrivende stund går et fakkeltog fra Nidarosdomen til moskéen i Kjøpmannsgata i Trondheim. I dette toget går man «Sammen for Palestina». Og de som er med er aktørene vi kjenner så godt fra arbeidet med å demonisere, delegitimere og dehumanisere Israel. Den konstante og urimelige kritikken av Israel – denne nye antisemittismen – har mange tilhengere.

Markeringa støttes av:
Prestene og menighetsrådet ved Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, Solidaritetsungdommen Norsk Folkehjelp, Fagforbundet Sør-Trøndelag, Fagforbundet Trondheim, Fellesorganisasjonen, Amnesty, FN-sambandet, AUF, NKP, Ungkommunistene, Rødt, LO, RU, SV, SU, Palestinsk norsk forening Kefak, Palestinakomiteen.

Fakkeltog

 

Parolene er « Stans okkupasjonen» og «Folkeretten gjelder også Israel».  Så her møtes fagbevegelsen, politisk venstreside og kirken sammen med organisasjoner som Amnesty og FN-sambandet for å markere motstand mot Midtøstens eneste demokrati, Midtøstens eneste land med tros- og pressefrihet, Midtøstens eneste land der kvinner er frie og homofile tør vise sin kjærlighet. Men dessverre så er kvinners og homofiles menneskerettigheter, frihet og demokrati som røde kluter for islamistene i Hamas – og jødene vil de bli kvitt. Fra Hamas-charteret , artikkel 7

The prophet, prayer and peace be upon him, said: The time will not come until Muslims will fight the Jews (and kill them); until the Jews hide behind rocks and trees, which will cry: O Muslim! there is a Jew hiding behind me, come on and kill him! This will not apply to the Gharqad, which is a Jewish tree (cited by Bukhari and Muslim).

Hamas er en grein på det islamske terrortreet. Hamas, Al Qaida, Taliban, Boko Haram, al-Shabaab og ISIL er alle greiner på dette treet som næres av islamske sharia-lover. Slik går et fakkeltog langt mot nord som indirekte støtter islamsk jihad.

Fra Nidarosdomen til moskéen – hvilken symbolikk!