Nytt

Det er ikke å finne på Aftenpostens sider, men i dag har det vært to angrep i Israel: ett mot sivile i en buss, hvor først en fotgjenger ble overkjørt; og bare timer etterpå kunne Times of Israel melde om et annet drive-by-angrep i Øst-Jerusalem, rettet mot en israelsk soldat.

Det første angrepet var mer eller mindre uprofesjonelt/improvisert, da Muhammed Naif El-Ja’abis hadde stjålet til seg en gravemaskin han brukte til først å kjøre over en fotgjenger, for så å velte en buss han hamret løs på med skuffen, frem til han etter kort tid ble skutt gjentatte ganger av en politimann som befant seg i nærheten. I bussen ble syv passasjerer lettere skadet. Men den psykiske skaden denne hendelsen har forvoldt overfor de involverte, er selvfølgelig ikke «lettere». Israel innvilger månedlig tusenvis av arbeids- og innreisetillatelser til palestinere som ikke finner arbeid i de palestinske områdene pga. vanstyret til Hamas, og derfor kun kan finne jobb i Israel. Det er vanskelig å la være å tenke på at israelerne selv kunne hatt det mye lettere om de hadde avstått fra denne barmhjertigheten. Under den trusselen Israel og landets borgere befinner seg i, må slike vurderinger tas løpende, og det er ingen tvil om at dagens hendelser i Jerusalem gjorde at mange hundre, hvis ikke tusener av palestinere mistet lønnen sin for neste måned når de ikke får reise inn til Israel.

Det andre angrepet ble begått av en arabisk-israelsk innbygger av Øst-Jerusalem. Dette angrepet var mye mer profesjonelt, ettersom det var et planlagt drive-by, hvor terroristen kjørte en motorsykkel og skjøt en israelsk soldat så han ble alvorlig skadet. Soldaten er nå til behandling på sykehus. Leteaksjonen etter den skyldige er i full gang, men er uten resultater foreløbig. Terroristen skal ha vært fullkledt i svart.

 

http://www.timesofisrael.com/attempted-tractor-terror-attack-in-jerusalem/

http://www.timesofisrael.com/gunman-opens-fire-at-pedestrian-in-jerusalem/