Tavle

Like sikkert som at sol følger regn, vil en terroraksjon – eller en terrortrussel – i Europa etterfølges av at landets lokale «muslimske råd» angriper lokalbefolkningen for stigmatisering av muslimer.

Slik var det etter terrorangrepene i London, Madrid, Stockholm…og i Norge – både for tre år siden og idag.

– De første timene etter at bomben smalt var det heksejakt på muslimer.

Dette sier generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afsar, som håper nordmenn har lært etter 22. juli.

Men det mest oppsiktsvekkende, hver gang, var nettopp fraværet av heksejakt på muslimer, både i Storbritannia, Spania, Sverige og Norge. Ryktene om dette har imidlertid holdt seg godt, og det skader åpenbart ikke å gjenta dem ved hver anledning.

Tvert imot er det imponerende at europeere ikke reagerer med vold, hærverk eller opptøyer, selv etter grufulle hendelser som drapet på soldaten Lee Rigby.

I de siste dagene har gater i Norge og over hele Europa vært fylt av demonstrasjonstog – mot Israel, «zionister», «barnemordere», «krigsforbrytere»… arrangementer som mildest talt bidrar til at jøder stigmatiseres, i uke etter uke. Men det ser ikke ut til å uroe de talsmenn og ledere som ofte deltar i de samme demonstrasjonene og appellene mot Israel.

Dagbladet